Dieta dr Budwig – olej lniany i inne podstawowe składniki diety

Oto te składniki diety, które mają pierwszorzędne znaczenie terapeutyczne i powinny się pojawić na stole chorego codziennie świeże najlepszej jakości. Pamiętaj, że posiłek to czysta chemia!

  • sok z kiszonej kapusty (nie woda spod kapusty, ale sok wyciśnięty kiszonej kapusty w wolnoobrotowych wyciskarkach ślimakowych) – 1  szklanka rano, a dla smakoszy – także wieczorem,
  • olej lniany (wchodzi w skład pasty dr Budwig i oleoloxu) – w sumie 2-8 łyżek w ramach pasty + dodatkowe ilości w ramach oleoloxu,
  • twaróg biały chudy (wchodzi w skład pasty dr Budwig) – ok. 10-20 dkg,
  • linomel, linufit lub mielone siemię lniane bio – 4-6 łyżek,
  • miód,
  • olej kokosowy (do przyrządzania oleoloxu),
  • świeżo wyciskany sok z marchwi – 1 szklanka,
  • fermentgold czyli sok z papai – 1-3 szklanki (konieczne dla obłożnie chorych)
  • sok z ananasa – 1 szklanka (konieczne dla obłożnie chorych)
  • drożdże liofilizowane – 1 łyżka,
  • surowe i suszone owoce,
  • surowe i gotowane warzywa,
  • kasze bezglutenowe (jaglana, gryczana) oraz płatki owsiane,
  • świeże i suszone zioła,
  • wytrawny szampan, wytrawne czerwone wino (konieczne dla obłożnie chorych)


Możliwość komentowania jest wyłączona.